AVK NEDERLAND BV

Supa Lock™ - draadloos verbindingssysteem

Volledige corrosie bescherming

Het aansluiten van afsluiters en fittingen met een schroefdraadverbinding kan tijdrovend zijn en vaak wordt een deel van het schroefdraad blootgesteld aan het medium en aan invloeden van buitenaf. Na verloop van tijd ontstaat corrosie en wat zelfs kan leiden tot lekkage.

Het gepatenteerde Supa Lock™ systeem zorgt voor een 100% corrosie vrije verbinding gecombineerd met een snelle en eenvoudige montage met maximale flexibiliteit. Dankzij het eenvoudige en ingenieuze ontwerp biedt Supa Lock™ veiligheid op lange termijn met een optimale bescherming tegen corrosie en lekkages, maar biedt ook bescherming tegen accidentele demontage van de verbinding wanneer de leiding onder druk staat.

Het ruime Supa Lock ™ assortiment bestaat uit afsluiters, aanboorzadels en hulpstukken van nodulair gietijzer voorzien van epoxy coating welke voldoet aan de strenge GSK eisen. Bovendien maken kogelkranen en fittingen uitgevoerd in ontzinkingsvrij messing deel uit van het ruime assortiment en voldoen tevens aan de nieuwe EU-richtlijn voor materiaal dat wordt gebruikt in drinkwaterinstallaties.

Eenvoudige montage in twee stappen
Na het invetten van de O-ringen wordt het Supa Lock™ spie-eind in het Supa Lock™ mofeind geduwd, de veiligheidsclip wordt aangeklikt – en de montage is klaar!

Zelfvergrendelende veiligheidsverbinding
Supa Lock™ is ontworpen als een trekvaste verbinding en is bestand tegen drukken tot PN 16 x 1,5. De veiligheidsverbinding is ontworpen met een groef, waardoor het zelfvergrendelend wordt wanneer druk in de leiding aanwezig is. Daarom kan een accidentele demontage niet plaatsvinden. De veiligheidsverbinding is voorzien van twee lippen voor eenvoudige montage en demontage.

Robuuste O-ringen zorgen voor extra veiligheid 
Alle Supa Lock™ verbindingen zijn ontworpen met robuuste O-ringen om lekkages te voorkomen. De grote O-ringen zorgen voor extra veiligheid in aanmerking nemend dat een geringe blijvende vervorming van de O-ringen gedurende de levensduur van het product te verwachten is. Ook wanneer de verbinding wordt blootgesteld aan vervormingen als gevolg van grondbewegingen zullen de grote O-ringen maximale veiligheid bieden.

Animatie

   
 

Geen rotatie van afsluiters en verbindingsstukken
Rotatie is beperkt bij afsuiters en schroefdraadverbindingen, hierdoor is het mogelijk, dat boormachines doeltreffend kunnen boren. Kleine gegoten nokken aan de buitenkant van het mofeind en aan de binnenkant van het spie-eind grijpen in elkaar om zo rotatie te voorkomen.

  DOWNLOADS
  Ontwerp test
  Levensduur test
  Conformiteitsverklaring
  GSK coating certificaat

360° rotatie geeft maximale flexibiliteit
Het ontwerp zorgt ervoor dat rotatie van 360 ° door de fitting mogelijk is en dat is een unieke functionaliteit, welke alleen aangeboden wordt door het Supa Lock ™ systeem. De vrije rotatie van de fitting biedt de installateur de mogelijkheid om de dienstleiding uitlaat in elke positie van de hoofdleiding te draaien, waardoor aanrakingen met andere leidingen of obstakels in de grond vermeden kan worden.

Corrosievrij toegangspunt
Voor flensaansluitingen in DN 80-400 biedt het Wafer tussenstuk tezamen met Supa Lock™ mofverbinding een tegen corrosie beschermd aansluitpunt op de leiding. Het kan een aanboorzadel vervangen en op die manier wordt verzwakking van de leiding voorkomen.

Snelkoppeling

   
Datasheets en layout tekeningen
  Montage Instructies
 Aanboorzadel tbv. PVC/PE    Fitting met messing PRK koppeling    Algemeen
 Aanboorzadel tbv. gietijzeren/stalen buizen    Messing fitting met schroefkoppeling    Push-in fittingen
 Dienstleidingafsluiter    Rechte push-in fitting voor PE    Aanboorzadel voor PVC/PE
 Haakse dienstleidingafsluiter    90° push-in fitting voor PE    Aanboorzadel voor gietijzer/staal
 Haakse dienstleidingafsluiter, push-in    Fitting met PE uiteinde    
 Stop    Aanboorzadel met afsluitcassette    
 Schroefdraadverbindingsstuk  Dienstleidingafsluiter met PRK koppeling
 Fitting met PRK koppeling    UP-top voorzien van afsluitcassette    
 Schroefdraadverbindingsstuk, messing    Overgangskoppeling