AVK NEDERLAND BV

Diverse vlinderkleppen vindt u bij AVK Nederland

Vlinderkleppen sluiten de stroom van uw gas of water gedeeltelijk of volledig af. Hoe precies dat gebeurt hangt af van het gebruikte onderdeel. Onze vlinderkleppen met calamiteitenafsluiter zijn zo nauwkeurig en betrouwbaar mogelijk en gemaakt van de beste materialen. Met de Kiwa Keur voldoen wij ondermeer aan de vereiste normen van Gastec.

Centrische vlinderkleppen

De centrische vlinderkleppen van AVK zijn voorzien van een vaste voering. Het dubbel gevulkaniseerde rubber wordt door een spuitgietmatrijs direct op het afsluiterhuis gegoten en dit zorgt voor een permanente hechting. Het gevaar voor vervorming van de klepbladen en voering is geminimaliseerd waardoor de kleppen toepasbaar zijn onder vacuümomstandigheden. De geprofileerde schijfrand gecombineerd met de goede rubber kwaliteit maken dat de voering vrijwel onderhoudsvrij is.

Monoflens of tussenbouw

Wij beschikken over diverse modellen vlinderkleppen voor waterleidingen. Monoflens, dubbelgeflensd en tussenbouwkleppen kunnen wij leveren in verschillende maten. Kies daarnaast voor pneumatische, elektrische of hydraulische aandrijving of de aandrijving van de vlinderkleppen via een wormkast. Tevens kan AVK dubbel excentrische vlinderkleppen leveren. Deze vlinderkleppen zijn geschikt voor bi-directionele toepassing waarbij de stromingsrichting wordt aangepast. Wij kunnen ook regelvlinderkleppen of regelafsluiters leveren die bedienbaar zijn met een handsteel of een switch box en voorzien van magneetventiel.

Voor alle beschikbare types vlinderkleppen voor zowel gas- als waterleidingen kunt u onze catalogus raadplegen. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier.