AVK NEDERLAND BV

Overname van 100% van het aandelenkapitaal van InterApp Armaturen Holding AG.

02-11-2010

Overname van 100% van het aandelenkapitaal van InterApp Armaturen Holding AG.

We zijn blij te kunnen aankondigen dat AVK 100% van het aandelenkapitaal van InterApp Armaturen Holding AG heeft overgenomen per 1 november 2010 . InterApp, een ontwikkelaar en producent van hoogwaardige metalen en kunststof afsluiters, zal binnen de AVK Groep onafhankelijk blijven, en de merknaam, evenals de locaties zullen worden behouden. InterApp gaat verder onder de leiding van CEO Guido Baldini, en Morten Sæderup Nielsen zal worden benoemd tot voorzitter van het bestuur van de onderneming.

InterApp AG, een particuliere onderneming, werd in 1969 opgericht door Hanspeter Stoll. Ondertussen horen, vestigingen in Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Singapore, evenals een fabriek in Zwitserland, respectievelijk in Spanje tot de InterApp Groep. InterApp biedt een uitgebreid productportfolio van metalen en kunststof "state-of- the-art" afsluiter oplossingen voor haar klanten uit de vier strategische marktsegmenten van waterbehandeling ,energie-opwekking, chemische processen en life science. In 2009 behaalde InterApp een omzet van EUR 37,7 miljoen en had 163 mensen in dienst aan het eind van het jaar.

Met overname van InterApp kunnen aanzienlijke synergieën worden bereikt tussen de twee bedrijven, die verdere groeimogelijkheden zullen vergemakkelijken en zorgen voor een sterkere marktpositie en operationele verbeteringen. Het gecombineerde productaanbod in het algemeen, als voor het marktsegment van de waterzuivering, vult elkaar aan en zal beide bedrijven versterken. Bovendien zal AVK profiteren van InterApp's verkoopnetwerk in de kernmarkten Zwitserland, Oostenrijk en Italië, terwijl InterApp zal profiteren van AVK's sourcing-platform en de uitgebreide wereldwijde verkoopnetwerk .

From left: Lars Kudsk, Morten Sæderup Nielsen and Hanspeter Stoll

Welkom InterApp, en veel succes voor de toekomst als een nieuw lid van de AVK Groep .