AVK NEDERLAND BV

AVK neemt Spaanse bedrijven groep over

23-11-2011

AVK neemt Spaanse bedrijven groep over

Met ingang van 22 november 2011, heeft de AVK Groep een meerderheidsbelang in Orbinox Valves International SA (Orbinox) verworven met het hoofdkantoor in San Sebastian, Spanje .

Orbinox werd opgericht in de jaren 60 en heeft productiebedrijven in Spanje, Canada, India, Engeland en China en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Indonesië, Brazilië, Duitsland en Frankrijk. Het productportfolio van Orbinox omvat afsluiters, voornamelijk plaatafsluiters, rioolspindelafsluiters en dempers voor gebruik voor water-en afvalwaterbehandeling, energieopwekking, mijnbouw, papier industrie en luchtscheiding.

In 2011 Orbinox zal naar verwachting een omzet van circa € 60 miljoen bereiken. De groep heeft 352 medewerkers .

Tot nu is Orbinox in handen van zeven eigenaren van wie vier zullen blijven als minderheidsaandeelhouders. Twee van deze vier zijn bestuurders in het bedrijf.

De aankoop van Orbinox groep zal de marktpositie van de AVK Groep binnen de behandeling van afvalwater versterken en zorgen voor een breder assortiment in de marktgebieden van beide groepen.

Orbinox is succesvol geweest in het opbouwen van een sterke en rendabele marktpositie binnen haar marktsegmenten in zowel volwassen markten zoals Europa en Noord-Amerika en in de BRIC-landen zoals India en China. Een aanhoudend positieve ontwikkeling wordt verwacht voor de Orbinox Groep .

Orbinox zal een onafhankelijke entiteit blijven binnen de AVK Groep, onder leiding van managing director, Joseba Azurmendi, die deze functie reeds 12 jaar uitoefent.

Wij heten Orbinox welkom, en veel succes voor de toekomst als nieuw lid van de AVK Groep .