AVK NEDERLAND BV

AVK Nederland BV ontvangt leerlingen en docenten van Deltion Zwolle voor kennisoverdracht en inspirerende praktijkervaring

10-04-2017

Onlangs waren 16 leerlingen van MBO-4 opleiding ‘Technicus Gas’ met docenten van o.a. Infratechniek en Loopbaanbegeleiding van Deltion Zwolle samen met praktijkopleiders Jan Hierink, Herman Meijer en Bert Hogekamp van Vitens op excursie bij AVK Nederland. Deze leerlingen werken 4 dagen in de week bij o.a. Enexis, Liander, Cogas en van Voskuilen op het gebied van technicus, uitvoering en werkvoorbereiding en gaan daarnaast 1 dag in de week naar school. Tijdens hun werkzaamheden kwamen zij veelvuldig met de afsluiters van AVK in contact en waren dusdanig onder de indruk van de kwaliteit dat zij graag wilden kennismaken met AVK Nederland, hèt bedrijf achter deze afsluiters.

Onder leiding van Albert Dokter (Manager Sales) kregen zij een rondleiding bij AVK Nederland waarbij ook het aanboren van een leiding onder 8 bar druk via een Gasafblaasunit werd gedemonstreerd door Jack Steenbergen. (Service Engineer). Daarnaast kregen zij de Supa Lock te zien; het unieke en gepatenteerde draadloze verbindingssysteem voor o.a. drinkwaterinstallaties. Daarna volgde een bezoek aan de productiefaciliteit Rewag van AVK Nederland. Aldaar kregen zij een demonstratie te zien van het vakkundig lassen van de T-stukken van een gasafblaasunit door Bastiaan ter Hove (lasser). 

Volgens Hans Heerink, docent Infratechniek, “waren zowel leerlingen, docenten als de praktijkopleiders van Vitens onder de indruk van de kwaliteitsmaatstaven van de afsluiters. Onvoorstelbaar! Met name de afwerking die zorgt voor een lange levensduur. Deze excursie heeft ons een goed idee gegeven van het assortiment van AVK, het vakmanschap en met name de bevlogenheid bij AVK Nederland en Rewag. Tot slot willen wij AVK hartelijk danken voor de gastvrijheid.”

AVK Belofte # 2 Verwacht mondiaal leiderschap en lokale betrokkenheid