Excursie Alliander Deltion

Woensdag 11 januari waren een groep (eerste) monteur gas studenten en enkele docenten op excursie bij AVK in Vaassen. 12-02-2024

Wij vroegen Hans Heerink, docent Infra gas, water en warmte van het Deltion College uit Zwolle hoe hij dit ervaren heeft. ‘We werden zeer gastvrij ontvangen door Albert Dokter met koffie en wat lekkers. Daarna gaf Albert een presentatie waarbij we veel informatie over AVK Nederland en de internationale AVK Groep kregen. Ook kwamen de producten van AVK aan de orde die bij Alliander worden toegepast. Het was een boeiende presentatie en we kregen op al onze vragen antwoord, ook op de praktijkgerichte vragen.

Tijdens een rondleiding door het magazijn konden we de verschillende producten bekijken die door Alliander worden afgenomen. Vervolgens kregen we een heerlijke lunch aangeboden in de kantine van AVK, waarna we wandelend richting de productielocatie van AVK (AVK Rewag) gingen. Daar konden we de productie bekijken van o.a.: gasafblaasunits, reparatieklemmen, polsafe zadels, ondersteuningsbussen en het aanbrengen van PUR-coating. Het werd heel erg gewaardeerd dat de assemblage van de verschillende producten stap voor stap werd getoond. Ook werd er gedemonstreerd hoe grondig de eindcontrole van afblaasunits bij AVK is. Hierna gingen we met een presentje naar huis.

Graag wil ik AVK heel erg bedanken voor de leerzame dag’, aldus Hans Heerink.

Video

Kom eens binnen kijken bij AVK Nederland

AVK Nederland is al meer dan 40 jaar gevestigd in Vaassen en maakt deel uit van de internationale AVK groep. In deze bedrijfsvideo laten we u graag meer zien over onze dagelijkse activiteiten op het gebied van verkoop, logistiek, productie, ontwikkeling, klantenservice en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Download

Programma overzicht

Brochure met daarin een korte introductie van AVK Nederland en een product overzicht voor drinkwater, afvalwater, gasdistributie en brandbestrijding.