AVK NEDERLAND BV

Calamiteit persleiding Emst

04-10-2016

Firma Pannekoek GWW B.V. uit Vaassen heeft de hulp van AVK Nederland ingeschakeld bij een calamiteit aan een persleiding in Emst.

Vanochtend werd AVK Nederland gebeld door de heer R. Schuiteman van de firma Pannekoek GWW B.V uit Vaassen met de informatie dat ze een calamiteit hadden aan een persleiding in Emst. Tijdens het korven van een sloot is een asbest cement (AC) leiding geraakt met als gevolg een grote scheur in de buis. Omdat het rioolwater eruit spoot moest er adequaat gehandeld worden.

Om het probleem op te lossen moest een stuk AC leiding gekapt worden en daartussen een stuk hoge dichtheids polyethyleen (HDPE) buis geplaatst worden. Dit is gebeurd door twee AVK Supa Maxi koppelingen en een stuk HDPE ertussen te monteren. De AVK Supa Maxi is een universele en trekvaste koppeling met een hoog tolerantiebereik volgens EN 14525 voor water, gas, riool-  en afvalwater toepassingen. De gepatenteerde SupaGrip™ heeft een flexibele trekvaste afdichting die, gecombineerd met het unieke tandontwerp, voorziet in een superieure afdichting en trekvastheid op alle buismaten en materialen.

AVK Nederland heeft direct deze Supa Maxi koppelingen geleverd en de firma Pannekoek GWW kon meteen aan de slag om het probleem te verhelpen. Belofte #4 van AVK : Verwacht snelle reactie

Foto’s: Henry Scheffel