Niels Aage Kjær viert zijn 50-jarig jubileum

Felicitaties voor onze eigenaar Niels Aage Kjær die dit jaar zijn 50e jubileum viert 11-06-2020

In 1970 nam Niels Aage Kjær AVK over van zijn vader, Aage Valdemar Kjær. Wat 50 jaar geleden begon als een kleine werkplaats is nu getransformeerd naar een succesvolle wereldwijde organisatie.

Niels Aage Kjær is geboren en getogen in Galten, Denemarken. Al op jonge leeftijd hielp hij zijn vader in de werkplaats en hij werd aangenomen als leerling voordat hij aan zijn studie begon. In 1967 studeerde hij af als ingenieur aan het Odense Technical College.

Op 1 juni 1970 werden Niels Aage Kjær en zijn vader zakenpartners. Helaas stierf zijn vader slechts een week daarna. AVK was op dat moment een kleine werkplaats met slechts drie medewerkers die koelsystemen produceerden en loodgieterswerk leverden in de lokale gemeenschap. In 1970 ontwikkelde Niels Aage Kjær de eerste AVK afsluiter voor water en bouwde de eerste fabriek in Galten.

Door zijn gedrevenheid en enthousiasme is Niels Aage Kjær erin geslaagd om van de kleine, lokale machinewerkplaats een wereldwijde groep van bedrijven te maken. Tegenwoordig is AVK een toonaangevende fabrikant van afsluiters en fittingen binnen water en industrie met fabrieken en verkoopbedrijven verspreid over de hele wereld. Tevens is AVK ook een belangrijke speler geworden in het streven naar groenere oplossingen, schoon drinkwater en effectieve en duurzame oplossingen.

Het hoofdkantoor van AVK is nog altijd gevestigd in Galten, Denemarken, maar vandaag heeft het bedrijf meer dan 4300 werknemers in meer dan 100 bedrijven over de hele wereld.

De ontwikkeling van AVK is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen door strategische acquisities - een strategie die ook in de toekomst wordt nagestreefd. AVK is altijd een bedrijf gebleven dat zich kenmerkt door constante ontwikkeling en dit komt mede door de persoonlijke drive en het enthousiasme van Niels Aage Kjær. Hij is een charismatische leider, een bekwame ondernemer en zakenman en tegelijkertijd is hij een man met een sterke wil en doorzettingsvermogen.

De kernwaarden kwaliteit, innovatie, continuïteit en hechte klantrelaties vormden de basis van de kleine werkplaats zeven decennia geleden, maar vandaag de dag zijn ze nog steeds even belangrijk voor het bedrijf en zullen ook zeker de toekomst van AVK blijven vormgeven.

Door de jaren heen heeft Niels Aage Kjær een aantal onderscheidingen mogen ontvangen - onder andere de Orde van de Dannebrog in 2010. Al dit succes houdt niet in dat het hem alleen om het pak en de stropdas gaat. Integendeel, hij trekt nog steeds graag het gele veiligheidsvest en de veiligheidsbril aan en loopt rond in een van de vele fabrieken - terug naar waar het allemaal begon. Hij is enorm trots op de AVK producten en zorgt ervoor dat ze van de hoogste kwaliteit zijn, maar neemt nog altijd de tijd om een praatje te maken met de medewerkers. Daarom zijn AVK en niet in de laatste plaats Niels Aage Kjær erin geslaagd om bekwame medewerkers aan te trekken en te behouden, en is er wederzijds respect en interesse voor het welzijn van AVK.

Naast zijn succes als zakenman staat bij Niels Aage Kjær het milieu hoog op de agenda. Samenwerkingen met WWF zijn aangegaan en hij heeft bijgedragen aan het vergroten van de focus op het stijgende verbruik van plastic en de behoefte aan een betere behandeling en recycling van plastic in Denemarken - een onderwerp dat hij ook op de agenda van AVK heeft geplaatst.

Niels Aage Kjær en zijn vrouw Ellen Margrethe Kjær delen samen een grote passie voor kunst. Deze passie is goed zichtbaar bij een bezoek aan het hoofdkantoor van AVK Holding aan de Søndergade in Galten en het AVK Academy and Visitor Centre in Skovby. Door de jaren heen is AVK ook een trotse sponsor van kunst, cultuur en sport in de lokale gemeenschap. In zijn vrije tijd speelt hij graag golf op de AVK golfbaan in de Silkeborg-Ry Golf Club en als het weer het toelaat, zeilt hij graag op de meren in Silkeborg.

Vanwege COVID-19 zijn de geplande receptie en vieringen voor zakenpartners en werknemers verplaatst naar juni 2021.

Brochure

AVK Corporate brochure

De kernactiviteiten van de AVK-groep liggen op het gebied van water, gas, afvalwater en brandbestrijding, maar de Groep brengt veel meer met zich mee: u krijgt het volledige overzicht.