AVK NEDERLAND BV

Ravestein Rubberparts onderdeel van AVK Groep

30-01-2019

AVK Gummi heeft onlangs het bedrijf Ravestein Rubberparts BV te Waalwijk overgenomen. De raakvlakken tussen producten en marktsegmenten bij zowel AVK Gummi A/S als Ravestein rubberparts BV vormen hiervoor de basis. Door deze vorm van samenwerking met het Deense AVK Gummi A/S krijgt de onderneming meer toegang tot kennis en expertise op het gebied van rubbertechnologie.

Ravestein produceert voornamelijk rubberproducten voor industriële toepassingen met een productie op basis van jarenlange ervaring en technologische kennis. Het bedrijf blijft een belangrijke leverancier voor AVK Nederland en fungeert als productielocatie voor de markt in Nederland.

Hendrik Kwakkel, algemeen directeur van AVK Nederland, is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Winand Dekker, financieel manager van AVK Nederland, treedt op als interim managing director voor Ravestein en wordt benoemd als bestuurslid samen met Anders G. Christensen, directeur verkoop en R & D van AVK GUMMI en Peter Lorentzen, directeur van AVK GUMMI.

De nieuwe naam van het bedrijf zal AVK Ravestein B.V. zijn. Er wordt een zoekproces gestart naar een nieuwe General Manager voor AVK Ravestein.

AVK Nederland verwelkomt AVK Ravestein bij de AVK Groep.

AVK Groep en AVK Gummi A/S

Nederland is altijd zeer belangrijk geweest voor de AVK Groep. In Nederland werd in 1980 de eerste buitenlandse verkoopmaatschappij van AVK opgericht, AVK Nederland BV. Inmiddels zijn er naast AVK Nederland BV nog drie AVK vestigingen in Nederland, te weten AVK Plastics BV, Wouter Witzel Eurovalve BV en World Valve BV.

AVK Gummi A/S is gevestigd in Denemarken en ook onderdeel van de Deense AVK Groep. Het bedrijf is opgericht in 1955 en heeft inmiddels 185 medewerkers. AVK Gummi A/S beschikt over een eigen rubber menginstallatie, alsmede eigen spuitgiet- en compressie machines. Haar belangrijkste marktsegmenten zijn de voedingsindustrie, drinkwatervoorzieningen en de gezondheidszorg.  AVK Gummi A/S is gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001, OHSAS18001, IATF16949 en 3-A SSI.

Op de foto v.l.n.r., Peter Lorentzen, Managing director van AVK Gummi A/S, Rob Ravestein,  Technisch Directeur van Ravestein rubberparts BV en Hendrik Kwakkel, Algemeen Directeur AVK Nederland BV