AVK NEDERLAND BV

Winnaar van de AVK World Water Award

22-03-2018

Vandaag is het Wereldwaterdag en om dit te vieren, nodigde AVK haar klanten en partners uit om mee te doen aan een wereldwijde case story wedstrijd. Een wedstrijd die focust op het belang van water en op onze manier om bij te dragen aan een meer duurzame ontwikkeling voor onze planeet.

Schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen
Uit alle casestories uit de hele wereld heeft de jury een verhaal gekozen dat op de beste manier aan de wedstrijdcriteria voldoet; Streven naar het mogelijk maken van zoveel mogelijk duurzame ontwikkelingsdoelen, in het bijzonder. Nr. 6 "Schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen”.  De jury beoordeelde ook de aspecten van veilig waterbeheer en verontreinigingsvermijding en in welke mate AVK-producten helpen om deze doelen te bereiken.

En de winnaar is…..
De winnaar van de wereldwijde wedstrijd is de heer Omer Ozkan (projectdirecteur), voor zijn spannende verhaal over het veiligstellen van de historische stad Mardin, in het hart van de Mesopotamische plaat, door de bouw van twee geavanceerde afvalwaterzuiveringsinstallaties. Lees hier het inspirerende verhaal van Mr. Omer Ozkan en leer meer over hoe zijn bouwproject de vervuiling van zowel de stad als de lokale Zergan-rivier vermindert, helpt om de natuurlijke habitat van de rivierbedding te herstellen en een stevige toekomst voor Mardin en zijn bewoners te verzekeren. De heer Ozkan wint een fantastische Oester Safari & Festival op het Deense eiland Fanoe en een feestelijk bezoek aan onze AVK-faciliteiten in Galten, Denemarken.

De beste Nederlandse inzending
Uit alle Nederlandse inzendingen hebben wij het verhaal van Gertjan van der Ende, Management Trainee bij Evides Drinkwater gekozen als beste case story. Deze enthousiaste waterspecialist werkte 5 maanden mee met het drinkwaterbedrijf van Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, om de wereld een stukje beter te maken. Doel van zijn project was om het NRW (Non Revenue Water, kortgezegd waterverlies) percentage te bepalen en dit vervolgens te halveren. Ook in Nederland hebben we last van NRW, zo'n 5% NRW, maar in Addis sprak men van zo'n 40%. Lees zijn verhaal en ontdek hoe de DMA strategie (het opdelen van het leidingen netwerk in kleine gebieden) en AVK producten helpen bij het terugdringen van NRW.