AVK Nederland introduceert unieke Supa Lock™ draadloos verbindingssysteem op Infratech 2017

AVK Nederland, marktleider in afsluiters en toebehoren voor de levering van water, gas en rioolwaterzuivering, introduceert tijdens de Infratech Rotterdam, hal 2 standnummer 310, het Supa Lock™ draadloos verbindingssysteem. De Supa Lock™ is een uniek eigen ontwerp van AVK en is een gepatenteerd systeem. Het biedt volledige corrosiebescherming en eenvoudige twee-staps montage binnen drinkwaterinstallaties. Het aansluiten van afsluiters en fittingen met een schroefdraadverbinding kan tijdrovend zijn, blootgesteld aan het medium en invloeden van buitenaf. Na verloop van tijd ontstaat corrosie en evt. lekkage. Met de Supa Lock™ is dit nu opgelost. 17-01-2017

Volledige corrosie bescherming

Supa Lock™ zorgt voor een 100% corrosie vrije verbinding gecombineerd met een snelle en eenvoudige montage met maximale flexibiliteit. Dankzij het eenvoudige en ingenieuze ontwerp biedt Supa Lock™ veiligheid op lange termijn met optimale bescherming tegen corrosie en lekkages. Het biedt ook bescherming tegen accidentele demontage van de verbinding wanneer de leiding onder druk staat.

Eenvoudige twee-staps montage en unieke 360° rotatie

Supa Lock™ is een trekvaste verbinding en bestand tegen drukken tot PN 16x1,5. De veiligheidsverbinding is zelfvergrendelend wanneer druk in de leiding aanwezig is. Accidentele demontage is daardoor onmogelijk. De veiligheidsverbinding is voorzien van twee lippen voor eenvoudige (de)montage. Kleine gegoten nokken aan de buitenkant van het mofeind en aan de binnenkant van het spie-eind grijpen in elkaar om zo rotatie van afsluiters en verbindingsstukken te voorkomen bij het aanboren. Het ontwerp zorgt voor rotatie van 360° door de fitting welke enkel aangeboden wordt door het unieke Supa Lock™ systeem. Dit maakt dat de installateur de dienstleidingaftakking in elke positie ten opzichte van de hoofdleiding kan draaien waardoor aanraking met andere leidingen of obstakels in de sleuf vermeden wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

AVK Nederland BV, afdeling verkoop, telefoon 0578-574490 of e-mail naar info@avknederland.nl

 

Supa Lock draadloos verbindingssysteem

Foto onderschrift : Na het invetten van de O-ringen wrodt het Supa Lock™ spie-eind in het Supa Lock™ mofeind geduwd, de veiligheidsclip wordt er ingeklikt en de montage is klaar.