Plastic doppen recyclen voor een beter milieu

Onze natuur en oceanen zijn vervuild door tientallen jaren van plastic dumpen. AVK ziet duurzaamheid als een factor van vitaal belang voor een goede toekomst. 11-01-2021

Duurzaamheid, circulariteit en een gezonde economie gaan hand in hand bij AVK. Zo zijn we in actie gekomen om samen met leerlingen van lagere scholen plastic doppen in te zamelen. De jeugd is de toekomst en het is van belang dat zij inzien dat wij onze natuur moeten koesteren. Het is één ding om het ongewenste plastic dat overal verspreid ligt te verwijderen, maar het is nog mooier als afval een nieuw leven krijgt als een waardevol product.

De verzamelde plastic doppen worden versnipperd door Morssinkhof Plastics en kunnen zo gebruikt worden als grondstof. Ons zusterbedrijf AVK Plastics in Balk maakt hier vervolgens straatpotten en kunststof pallets van. Deze producten zijn vervolgens ook weer recyclebaar, zo is de cirkel weer rond.

VIDEO

Plastic doppen recyclen voor een beter milieu

Bekijk onze animatie over het recyclen van plastic doppen in samenwerking met leerlingen van lagere scholen. Op deze manier krijgt afval een nieuw leven.