Kennismaken met (metaal)techniek

In samenwerking met De Techniek Brouwerij heeft AVK Nederland een metaal workshop georganiseerd voor leerlingen uit het basisonderwijs. 06-06-2024

De Techniek Brouwerij werkt samen met het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs in de gemeente Epe, om leuke technische activiteiten te organiseren voor (toekomstige) leerlingen. Voor deze workshop is contact opgenomen met Metal Skills Kids en zij hebben een workshop ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met (metaal)techniek.

Op donderdag, 6 juni 2024 was een enthousiaste groep kinderen van de Basisschool “de Violier” uit Vaassen aanwezig voor een techniek workshop. Na een korte presentatie, uitleg over de dagplanning en het omkleden was het tijd voor actie. De eerste opdracht was om zelfstandig een marshmallowoventje in elkaar te vouwen en lassen.

Na de pauze was het tijd voor de groepsopdracht. In twee groepen werd er gewerkt aan een metalen Tarantula of een T-Rex geraamte. Het leren samenwerken in een team was hierbij erg belangrijk. AVK Nederland BV hoopt op deze manier een bijdrage te leveren aan het enthousiasmeren van leerlingen voor een techniek opleiding in de toekomst.

Bekijk hier de aftermovie van de Metal Skills Kids workshop.

Video

Kom eens binnen kijken bij AVK Nederland

AVK Nederland is al meer dan 40 jaar gevestigd in Vaassen en maakt deel uit van de internationale AVK groep. In deze bedrijfsvideo laten we u graag meer zien over onze dagelijkse activiteiten op het gebied van verkoop, logistiek, productie, ontwikkeling, klantenservice en maatschappelijk verantwoord ondernemen.