Schuifafsluiters met PE-uiteinden in 4 nieuwe maten

Een volledig gelast PE-leidingsysteem biedt veel voordelen, zoals een verminderd risico op lekkage, installatiegemak en een hoge duurzaamheid. We hebben onlangs schuifafsluiters met PE-uiteinden gelanceerd in vier nieuwe maten met buisdiameters van 450, 500, 560 en 630 mm. Dus met AVK schuifafsluiters met voorgemonteerde PE-pijpeinden kunt u nu een volledig gelast leidingsysteem tot 630 mm ontwerpen. 11-09-2020

Voordelen van PE-buizen binnen de watervoorziening

Voor de meeste toepassingen hebben PE-buizen (polyethyleen) voordelen ten opzichte van leidingen van meer traditionele materialen zoals PVC of gietijzer. In de eerste plaats geeft het u een volledig gelast leidingsysteem zonder bouten, geen mechanische verbindingen en daardoor een veel lager risico op lekkage en defecten.

De lasprocessen zorgen voor een verbinding die nog sterker is dan de leiding zelf en zorgen ervoor dat de leidingen bovengronds worden gelast, in plaats van in de sleuf, voor eenvoudige installatie. PE-buizen zijn flexibel en volgen het terrein, en het zachte PE-materiaal zorgt ervoor dat de leidingen tijdens de reparatie tijdelijk aan elkaar worden geperst. Ook zijn de relatief licht gewicht PE-buizen gemakkelijk te hanteren en te vervoeren.

Een volledig gelast PE-leidingsysteem

De voordelen van het gebruik van PE-buizen zijn talrijk en afsluiters met PE-buiseinden vormen een geïntegreerd onderdeel van het PE-leidingsysteem. Om het volledige voordeel te verkrijgen, moeten de PE-buiseinden op de afsluiter echter van hetzelfde PE-materiaal zijn gemaakt als de PE-buizen die in de installatie worden gebruikt. Vervolgens kunnen dezelfde lasparameters voor alle verbindingen worden gebruikt en zijn dezelfde PE-pijpgoedkeuringen geldig in het hele systeem.

De vraag naar PE-leidingsystemen is toegenomen als gevolg van de voor de hand liggende voordelen. Als gevolg van wereldwijde klimaatveranderingen en waterschaarste moet water over lange afstanden worden vervoerd en daarom neemt ook de vraag naar PE-leidingsystemen in grote maten toe.

36/80-116 Schuifafsluiters met PN16 SDR11 buiseinden
36/80-126 Schuifafsluiters met PN10 SDR17 buiseinden

Gerenommeerd AVK afsluiterontwerp

Ons afsluiterontwerp zonder bouten stelt ons in staat om alle standaard PE-buizen op de afsluiters te monteren, zo is het mogelijk om een buisgoedkeuring te verkrijgen die het hele PE-netwerk inclusief afsluiters dekt. De extra lange buisuiteinden laten ruimte voor een extra las, indien nodig.

In ons productieproces wordt een stuk standaard PE-buis direct op het gegroefde afsluiter einde gedrukt, en de groeven in combinatie met een persbus rond de afsluiter/buisverbinding zorgen ervoor dat het PE-pijpmateriaal stevig vast zit en dat de verbinding strak en trekvast blijft gedurende de gehele levensduur van de leiding. De verbinding is afgesloten met een krimpmanchet om corrosiebescherming te bieden.

Onze afsluiters voldoen aan de hoogste normen en bevatten wereldwijde drinkwatergoedkeuringen voor coating-, rubber- en messingmaterialen en voor de afsluiter zelf. Ze zijn een duurzame keuze dankzij onze hoge kwaliteit, maar ook door onze duurzame productieprocessen.

VIDEO

AVK Schuifafsluiters - PE einden

De video toont de installatie van een schuifafsluiter met PE-uiteinden