Winnaar AVK World Water Award 2020

Wereldwaterdag - elk jaar gevierd op 22 maart - gaat over het benadrukken van de aandacht voor het belang van water. Het thema van dit jaar was water en klimaatverandering en hoe deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 24-03-2020

Om Wereldwaterdag van dit jaar te vieren, nodigde AVK klanten en partners uit om deel te nemen aan een wereldwijde case story wedstrijd die zich richt op het belang van duurzame waterinfrastructuur en op de vele manieren waarop we kunnen bijdragen aan een groenere toekomst voor onze planeet. Bedankt aan iedereen die meedeed aan onze wedstrijd.

 

En de winnaar is…

Felicitaties aan de winnaar van dit jaar, de heer Peter Rajendran, die een interessante case story heeft ingeleverd over een automatische oplossing om overloop van een reservoir te voorkomen. Terugkerende overstromingen betekenen grote waterverliezen, overstromingen van de omgeving en uiteindelijk minder water aan de gemeenschap. Een upgrade van het bevoorradingssysteem heeft de stad Chikodi vele voordelen opgeleverd. De oplossing werd geleverd door AVK India en droeg bij aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling # 6 en # 11 voor het zorgen voor schoon water en sanitaire voorzieningen en duurzame steden en gemeenschappen - lees het volledige verhaal in de onderstaande link.

 

We kijken er naar uit om de heer Peter Rajendran te verwelkomen tijdens de komende Advanced Water Cycle Management Course in Låsby, Denemarken. De cursus is een intensieve, twee weken durende kennis upgrade met betrekking tot de nieuwste watertechnologieën, concepten en semi-praktische taken - en natuurlijk heel veel plezier en netwerken met deelnemers van over de hele wereld.


Lees de case story hier

Een upgrade van het watervoorzieningssysteem van Chikodi, India, heeft grote voordelen opgeleverd voor de gemeenschap en voor het watersysteembeheer.

Ga naar de case story

Wateruitdagingen en wereldwijde doelen

Lees meer over wateruitdagingen wereldwijd en de vele mogelijkheden om efficiëntere en duurzamere waterinfrastructuren te verkrijgen. Ook de wereldwijde VN doelstellingen richten zich hierop. 

VN doelstellingen