AVK Groep bestaat 80 jaar!

Het verhaal van AVK begint met een man die een kleine, plaatselijke machinewerkplaats opent. Hij heette Aage Valdemar Kjær, wiens initialen, AVK, tegenwoordig zichtbaar zijn op producten over de hele wereld. Niet alleen als merk, maar ook als een kwaliteitskeurmerk. 26-07-2021

Aage Valdemar Kjær werd geboren in 1904. Hij was de zoon van een klompenmaker op het Deense platteland. Hij werd eerst opgeleid als smid, maar ging later bouwkunde studeren, waarna hij werkte als scheepswerktuigkundige en als ingenieur bij de Galten Power Station.

In 1941 richtte hij de “AVK Maskinværksted” op in Galten, Denemarken. Naast het runnen van zijn machinewerkplaats en het feit dat hij een goede vakman was, was hij een toegewijd lid van de gemeenschap en een goed atleet.

De winkel werd al snel onderdeel van de lokale gemeenschap en werd veelvuldig gebruikt door zowel particulieren, bedrijven, zuivelfabrieken, steenfabrieken en vele anderen.

Tijdens de jaren 50 breidde Kjær zijn bedrijf uit met het ontwerpen en fabriceren van koelsystemen, maar het loodgieterswerk werd steeds belangrijker voor het bedrijf en dan met name de installatie van centrale verwarming bij particulieren. AVK was een succesvol bedrijf en met de toenemende werkzaamheden werden de faciliteiten op Søndergade in Galten uitgebreid met een aparte fabriek.

In 1961 trad, Kjær's zoon, Niels Aage Kjær als 16-jarige leerling in dienst bij AVK. Niels Aage ging later terug naar school om techniek te studeren. Als volwaardig ingenieur begon hij te werken bij het Technologisch Instituut in Aarhus, terwijl hij steeds meer betrokken raakte bij het bedrijf van zijn vader.

In 1970 werden Niels Aage en zijn vader zakenpartners. Helaas stierf een week later Aage Valdemar op 65-jarige leeftijd en nam Niels Aage het bedrijf over. In hetzelfde jaar ontwierp Niels Aage de eerste schuifafsluiter en maakte hij twee monsters.

Vanaf dat moment produceerde AVK afsluiters, wat het begin markeerde van een lange internationale expansiereis. In 1980 werd AVK Nederland BV opgericht als eerste buitenlandse vestiging.

Gedurende de "geweldige jaren tachtig" heeft AVK het totale aantal medewerkers uitgebreid van 115 naar 650. Met focus op kwaliteit werd AVK in 1990 gecertificeerd volgens de ISO 9000-norm - het tweede bedrijf in Denemarken dat deze certificering behaalde.

AVK gaat vooruit

Door tientallen jaren van vestigingen op te richten, overnames uit te voeren en een constante groei, telt de huidige AVK Groep nu 100+ bedrijven over de hele wereld, evenals meer dan 4.400 toegewijde medewerkers die onze drie business units omvatten: AVK Water, AVK Industrial en AVK Advanced Manufacturing.

Door systematische productontwikkeling en penetratie van nieuwe markten is AVK vandaag de dag een van 's werelds grootste fabrikanten en leveranciers van afsluiters en fittingen.

Elke dag helpen onze oplossingen bij het leveren van schoon water en duurzame energie aan miljoenen mensen in huishoudens en industrieën over de hele wereld. We helpen bij het transporteren, behandelen en hergebruiken van afvalwater en zorgen voor een veilige omgeving die klaar is om brand te bestrijden. We werken aan een betere, duurzamere toekomst, waar natuurlijke hulpbronnen verstandig worden gebruikt en beheerd - één dag, één product en één oplossing tegelijk.

Het is ons doel om producten met een lange levensduur van hoge kwaliteit te blijven ontwikkelen, produceren en op de markt te brengen die een cruciale rol spelen in een duurzame ontwikkeling ten behoeve van zowel mens als planeet.

8 decennia geleden werd de machinefabriek opgericht op basis van de waarden kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid, duurzaamheid en klantenservice, die vandaag de dag nog steeds de basis vormen van  AVK.

"Onze geschiedenis is de sleutel tot ons toekomstig succes" - Niels Aage Kjær