AVK Nederland behaalt MVO Prestatieladder niveau 4

Samen met onze relaties werken aan de juiste balans tussen People, Planet en Profit. 06-04-2021

Als AVK Nederland vinden wij duurzaamheid van groot belang. Rekening houden met elkaar en met onze impact op het milieu. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoording serieus en maken onze prestaties op dit gebied daarom concreet en objectief aantoonbaar door middel van het MVO Prestatieladder certificaat. We zijn trots dat we, als één van de slechts 38 bedrijven in Nederland, niveau 4 (het op één na hoogste niveau) hebben behaald! 

De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem en certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We hebben de 31 MVO-thema’s in ons Managementsysteem geïntegreerd en gaan deze in samenspraak met onze stakeholders, verder ontwikkelen. Samen met onze relaties werken aan de juiste balans tussen People, Planet en Profit. En door deze samenwerking een versterkend effect te hebben op het verduurzamen van de keten.

MVO certificaat - Prestatieladder niveau 4

Bij AVK vinden we het belangrijk dat onze medewerkers de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Dat ze een veilige en gezonde werkplek hebben en iedereen gelijk behandeld wordt. Ook is er aandacht voor de vitaliteit van de medewerkers en wil AVK graag ondersteunen om dit te versterken.

Vitaliteit

Bij AVK Nederland vinden we vitaliteit van groot belang voor onze medewerkers. Zo bieden we fruit aan in de kantine en organiseren we regelmatig sportieve activiteiten. Iedereen krijgt vijfjaarlijks een preventief medisch onderzoek aangeboden en het volgen van opleidingen wordt gestimuleerd. Iedereen op kantoor heeft een zit-sta bureau, hiermee kunnen onze collega’s gemakkelijk afwisselen tussen staan en zitten. Dit helpt het risico op rug-, nek- en schouderklachten te reduceren en zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor voel je je energieker en ben je productiever.  

Een betere wereld

Natuurlijk stellen we ons ook ten doel om het verbruik van water, gas, elektriciteit en de CO² uitstoot te verminderen en te verduurzamen. En de recyclebaarheid van grondstoffen, eindproducten en verpakkingen vergroten. Een belangrijk onderdeel van het vergroten van de recyclebaarheid willen we realiseren door de ontwikkeling van grondstofpaspoorten. Daarnaast stimuleren we lokale ondernemers en steunen we lokale goede initiatieven.

Ons doel is om samen met onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders een betere wereld om ons heen te creëren. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO beleid van AVK Nederland

De AVK Groep erkent duurzaamheid als een factor van vitaal belang. Met een duidelijk, wereldwijd geïmplementeerd beleid doen we ons uiterste best om een verschil op dit gebied te maken.