AVK Plaatafsluiters in struviet proces rioolwaterzuivering

Onlangs leverde AVK een plaatafsluiter met vervangbare topafdichting en een Heavy duty plaatafsluiter aan Waterschap Vallei en Veluwe voor de rioolwaterzuivering in Apeldoorn. De afsluiters worden gebruikt ten behoeve van het struviet proces.

Waterschap Vallei en Veluwe levert de grondstof, struviet, voor precisiebemesting van mais. Struviet lost niet op in water waardoor de meststof niet uitspoelt in grond- en oppervlaktewater. Daardoor heeft het geen negatief effect op de waterkwaliteit of bodemleven. Op de rioolwaterzuivering in Apeldoorn reinigt Waterschap Vallei en Veluwe het rioolwater van Apeldoorn en omstreken. De struviet wordt uit rioolwater volgens een nieuw proces gecontroleerd gevormd in een tank op de zuiveringsinstallatie van het waterschap. Deze struvietkorrels worden vervolgens geoogst en geleverd aan een afnemer. Lees hier meer over het hele proces. 

Voor Marc Scheffer, Onderhoudsprojectcoördinator bij Vallei en Veluwe zijn de kwaliteit, kennis en werkwijze van AVK de reden om voor onze plaatafsluiters te kiezen. Hij stelt het op prijs dat ze een situatie kunnen voorleggen aan ons (In dit geval verwerking struviet) en dat wij met onze jarenlange en wereldwijde ervaring een advies op maat kunnen geven. “Ik ben erg tevreden over AVK omdat ze ons op veel vlakken kunnen ontzorgen. De monteurs kunnen bijvoorbeeld altijd bij AVK terecht om een product af te halen”, aldus Scheffer.