Speciale zachtdichtende afsluiters voor industriële klant

AVK leverde onlangs speciale, zachtdichtende, DN 900 en DN 1000 afsluiters bij een grote industriële eindklant.

Vorig jaar werd AVK gevraagd mee te denken over het vervangen van een aantal afsluiters met het medium zeewater. Een zout medium zorgt over het algemeen voor corroderende materialen waardoor de bediening van afsluiters op den duur nogal eens te wensen over laat. In samenspraak met onze technische specialisten en de eindklant is er uiteindelijk een passende productspecificatie samengesteld.

De spindel is speciaal vervaardigd uit Duplex materiaal en de spindelmoer uit aluminiumbrons, beiden zeer geschikt voor toepassing in een zoute omgeving. Om het gietwerk van het huis en bovendeel te beschermen is gekozen voor een poeder epoxycoating volgens speciale GSK richtlijnen. Na het aanbrengen van de coating is de gehele afsluiter “afgevonkt” zodat eventuele lekken in de coating aan het licht zouden komen.

Een andere uitdaging was dat de afsluiter een bouwlengte moest hebben volgens DIN specificaties maar het gatenpatroon moest volgens ANSI class 150 uitgevoerd worden. Ook deze, niet alledaagse, combinatie heeft onze productie afdeling weten te realiseren. Het uiteindelijke resultaat is een afsluiter welke wij onder garantie leveren en voorzien is van materiaal- en druktest certificaten, aangevuld met een garantie op een “volledig dicht coatingoppervlak”. Wij zijn er als AVK erg trots op dat we middels een goede samenwerking tussen onze klant en de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf tot dit mooie eindresultaat zijn gekomen. Ook hier zien we weer het grote voordeel van het hebben van eigen productiefaciliteiten.

Bekijk onze zachtdichtende afsluiters