Drinkwater distributie

Wanneer water is behandeld in een zuiveringsinstallatie, wordt het verpompt naar de consument via een distributienetwerk. Dit netwerk bestaat uit verschillende soorten buismateriaal, vaak PVC, PE, staal of nodulair gietijzer.

Een distributienetwerk functioneert gewoonlijk bij een relatief lage druk, maar waterdruk kan variëren in een distributiesysteem. De druk moet hoog genoeg zijn zodat het water alle consumenten bereikt, ook op de ten opzichte van het pompstation hoger gelegen plaatsen. In heuvelachtige gebieden, wordt het distributienet opgebouwd in drukzones, gescheiden door middel van drukreduceerstations, schuifafsluiters en terugslagkleppen.

AVK levert voor drinkwater distributie een breed assortiment van afsluiters en accessoires voor alle type buizen en werkdrukken, zoals: schuifafsluiters, centrische en dubbel excentrische vlinderkleppen, terugslagkleppen, balkeerkleppen, dienstleidingafsluiters, aanboorzadels, ontluchters, koppelingen en flensadapters, reparatieklemmen, fittingen, straatpotten, inbouwgarnituren en overige gietijzeren appendages die uiteraard voorzien zijn van KIWA keur. Bovendien bieden we een breed scala aan brandkranen voor boven- en ondergrondse installaties aan.