Primeur: Eerste chloorvrije zwembad ter wereld voorzien van AVK vlinderkleppen

AVK Nederland heeft 200 gevulkaniseerde vlinderkleppen geleverd voor het eerste chloorvrije zwembad ter wereld.

Er is opnieuw gekozen voor de kwaliteit van AVK en onze jarenlange ervaring in de zwembadbranche en de expertise in gevulkaniseerde vlinderkleppen van zusterbedrijf Wouter Witzel. 

Sportief Recreatiecentrum De Wiltsangh in Nunspeet is een klimaat- en energieneutrale accommodatie met een zwembad, sport- en turnhal. In dit project heeft AVK de goede samenwerking met Hellebrekers Water & Leisuretechniek opnieuw bewezen. Hellebrekers heeft de technische installaties voor de waterbehandeling, klimaatbeheersing en elektrotechniek gerealiseerd, waarin de afsluiters van AVK zijn verwerkt.

De Wiltsangh is de meer dan waardige vervanger van het Sport en Recreatiecentrum de Brake. Het doelgroepenbad van de Wiltsangh is namelijk het eerste openbare binnenzwembad ter wereld dat chloorvrij is. Het water van het doelgroepenbad wordt gedesinfecteerd door middel van UV-straling, een uitkomst voor mensen die gevoelig zijn voor chloor of een hartaandoening hebben.

Het zwembadwater wordt vaak gezuiverd en rondgepompt, dit betekent een hoge schakelfrequentie, waar onze vlinderkleppen, voorzien van een Bernard aandrijving, uitstekend geschikt voor zijn. Bent u ook geïnteresseerd in de toepassing van vlinderkleppen of andere afsluiters voor uw project, neem dan contact met ons op.

 

Productinformatie

Centrische vlinderkleppen met vaste voering

Onze vlinderkleppen met vaste voering behoren tot de weinige in hun soort en bieden superieure voordelen.