AVK afsluiters in WKO ruimtes op het Floriadeterrein

AVK leverde vlinderkleppen voor de WKO-ruimtes en schuifafsluiters voor de distributie van de warmte en koude over het terrein.

Op het Floriadeterrein wordt eens in de tien jaar de wereldtuinbouwtentoonstelling gehouden. De Floriade Expo vindt van 14 april tot en met 9 oktober 2022 plaats in Almere. Het thema is Growing Green Cities en bezoekers vinden hier alle innovaties op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie. Op het terrein worden onder andere een woontoren, een zorggebouw en de Aeres Hogeschool gebouwd. 

Duurzaamheid staat als vanzelfsprekend voorop bij de Floriade in Almere. Op het Floriadeterrein staat een wijkcentrale van waaruit koude en warmte gedistribueerd wordt naar de verschillende gebouwen. De distributie gebeurt via een Smart Thermal Grid (STG). Dit is een bronnetwerk dat gebruikmaakt van lokale, duurzame bronnen, zoals aquathermie (energie uit oppervlaktewater) en WKO. Tussen de gebouwen onderling kan ook overtollige warmte en koude uitgewisseld worden en warmte kan in de bodem opgeslagen of eruit onttrokken worden.

AVK leverde onder andere 40 vlinderkleppen voor de WKO-ruimtes en 34 schuifafsluiters voor de distributie van de warmte en koude over het terrein. AVK Nederland leverde ook straatpotten voor op het Floriadeterrein.

 

"Wat onze vlinderkleppen uniek maakt, is dat de klepbladen bestaan uit Duplex RVS. Daardoor zijn ze geschikt voor extreme mediums, zoals zout, zuur, chloor en zilt water”, vertelt Account Manager Sinan Topalak.

 

AVK werd voor dit project benaderd door Roodenburg, een familiebedrijf. Net als AVK in de basis is. Daardoor klikt het onderling goed en zijn de lijnen kort”, aldus Topalak. Hij kijkt terug op een zeer geslaagd project. “Omdat we veel van onze producten op voorraad hebben in ons magazijn in Vaassen, konden we alles snel leveren. Een aantal weken geleden ben ik op locatie geweest en de vlinderkleppen zijn nu ingebouwd. Het zag er perfect uit.”

Duurzame technieken

Uw WKO specialist

Tegenwoordig plaatst men steeds vaker een WKO installatie bij nieuwbouw of verduurzaming van een bestaand pand. AVK is ook in dit segment uw betrouwbare partner.