AVK NEDERLAND BV

AVK Nederland

AVK Nederland bv is de eerste AVK vestiging buiten de Deense landsgrenzen. AVK Nederland bv is opgericht in November 1979 en ons pand aan de Runnenbergweg werd officieel geopend op 10 juni 1980 door onze toenmalige aandeelhouders.

Na een zeer succesvolle start in het verkopen en leveren van gietijzeren schuifafsluiters met een zachte dichting werd er naarstig gezocht naar het realiseren van een compleet programma. Hieronder verstaan wij onder andere afsluiters, straatpotten, brandkranen, koppelingen, reparatieklemmen en vlinderkleppen.

In 1986 zijn wij begonnen met het leveren van schuifafsluiters naar onze zuiderburen en in 1989 hebben wij AVK België opgericht en zij opereerden toen als dochterbedrijf van AVK Nederland bv. Gelijktijdig zijn wij begonnen met ontwikkelen en produceren van kunststof straatpotten voor de Nederlandse markt. Dit product bleek een grote behoefte te hebben bij de gas-en waterleiding bedrijven en daarom hebben wij in 1987 een divisie binnen AVK Nederland bv opgericht onder de naam "kunststoffen". In een later stadium hebben wij deze divisie omgezet in een zelfstandige onderneming met de naam AVK Plastics bv. Inmiddels produceert deze onderneming +/- 500.000 stuks kunststof straatpotten voor vele landen in Europa in het Friese Balk.

In 1999 nam AVK Nederland bv de aandelen over van het toenmalige Rewag Pipeline Products, producent van roestvast stalen reparatieklemmen. In 2004 werd Rewag onderdeel van de AVK Groep en wijzigde de naam in AVK Rewag. AVK Rewag produceert nu onder andere onze (Repico®) reparatieklemmen, koppelingen, aanboorzadels en ondersteuningsbussen.

Niet alleen AVK Nederland bv heeft een stormachtige groei doorgemaakt, ook ons moederbedrijf AVK Holding A/S in Denemarken heeft een sterke groei ondervonden sinds haar oprichting. Inmiddels hebben wij meer dan 3800 collega's wereldwijd, verdeeld over meer dan 100 bedrijven en leveren wij producten aan meer dan 80 landen. De reden van dit succes is terug te voeren op de prijs / kwaliteit verhouding die wij altijd hebben nagestreefd middels onze marketing filosofie.

Binnen AVK Nederland bv zijn 50 collega's dagelijks bezig zowel met productie als verkoop, waarbij een persoonlijke benadering en probleemoplossend handelen hoog in het vaandel staan. Tevens wordt de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers sterk gestimuleerd.

AVK Nederland bv heeft zich inmiddels bewezen om als sterke en betrouwbare partner te fungeren binnen haar vakgebied. De toekomst is onze uitdaging en die gaan wij niet uit de weg.