AVK Smart Water communicatie en data visualisatie

De moderne IoT-communicatie van onze VIDI producten staat garant voor een flexibele oplossing. De data zijn altijd en overal gemakkelijk toegankelijk met elk gewenst IT-systeem of AVK's eigen softwareplatform VIDI Cloud.

Toonaangevende communicatie technologie voor superieure dekking

AVK Smart Water gebruikt de draadloze IoT-technologie NB-IoT (Narrowband Internet of Things) voor alle sensoren om geweldige prestaties, een lange batterijduur en hoge databeveiliging te garanderen. De NB-IoT sensoren zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk te bedienen. Ze onderscheiden zich verder door het uitstekende bereik bij ondergrondse installaties. Om digitale monitoring van de assets nog makkelijker te maken, hebben alle AVK Smart Water-sensoren een API (Application Programming Interface) zodat data eenvoudig rechtstreeks in elk gewenst IT-systeem geïntegreerd kunnen worden.

Waterbedrijven hebben verschillende eisen met betrekking tot het uitlezen en gebruiken van data. AVK Smart Water zorgt ervoor dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over wijzigingen in protocollen of beveiligingssystemen. Met de API, wordt de complexiteit van IoT en slimme producten voor hen uit handen genomen en afgehandeld. Op die manier kunnen waterbedrijven hun inspanningen richten op andere taken.

Zet data om in waardevolle informatie

VIDI Cloud is een webplatform voor geaggregeerde datavisualisatie. Het is intuïtief en stelt u in staat meerwaarde te genereren door data te transformeren in uitgebreide informatie. De software verschaft  een overzicht van uw waterdistributienetwerk door middel van data die zijn verzameld van VIDI-apparaten. Aan de hand de data kunt u verbeteringen doorvoeren en zo uw bedrijfsvoering optimaliseren en zorgen voor een efficiëntere watervoorziening.
Met verschillende functies voor het bekijken van uw data, geeft VIDI Cloud u volledige mobiliteit en stelt u in staat uw systeem op een flexibele en kosteneffectieve manier te besturen.

 

Wat is NB-IoT?

NB-IoT is een connectiviteitsprotocol dat deel uitmaakt van een categorie genaamd Low Power Wide Area Networks (LPWAN's). Het is onderdeel van de nieuwe 5G-specificaties en wordt de meest voorkomende IoT-technologie ter wereld. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is dat het gebruik maakt van de gebruikelijke 4G-communicatie-infrastructuur die wordt gebruikt voor smartphones, waardoor het een zeer hoge dekking heeft zonder dat er extra componenten nodig zijn.

De frequentieband is specifiek en, zoals de naam al aangeeft, smal. Dit betekent dat de VIDI producten veel meer kracht hebben om te communiceren met zeer weinig batterijverbruik en door 3 keer dikkere muren dringen dan andere standaarden.

Waarom is NB-IoT ideaal voor ondergrondse installaties?

NB-IoT verbetert de netwerkefficiëntie aanzienlijk in vergelijking met andere Low Power IoT-technologieën. Het kan gemakkelijk binnendringen in ingesloten ruimtes zoals putten en andere ondergrondse constructies of installaties. Bovendien kan het meer dekking bieden in binnen- of ondergrondse installaties dan welke andere IoT-technologie dan ook. Dit maakt NB-IoT perfect voor metingen in het waterdistributienetwerk, waar de meeste infrastructuur ondergronds geïnstalleerd is.
Vanwege bovenstaande overtuigende eigenschappen hebben we bij AVK ervoor gekozen om onze IoT-portfolio van sensoren aan te bieden met  de NB-IoT-technologie. 

 

Gegevensbeveiliging in NB-IoT

Naast het feit dat NB-IoT ideaal is voor ondergrondse installaties, heeft NB-IoT een hoog databeveiligingsniveau; het biedt hetzelfde beveiligingsniveau als 4G. 

Het ondersteunt:

  • Data – integriteit 
  • Apparaatidentificatie
  • Bescherming van de gebruikersidentiteit 
  • Entiteitsverificatie

AVK heeft ervoor gekozen om hier een extra beveiligingslaag aan toe te voegen met privé-APN- en VPN-verbindingen om zo een complete end-to-end beveiligingsoplossing te garanderen. Omdat we weten hoe belangrijk databeveiliging is voor onze klanten en voor alle consumenten die afhankelijk zijn van schoon en veilig drinkwater.

 

Animatie

AVK Smart Water digitale monitoring

AVK Smart Water is een nieuw concept dat bestaat uit slimme draadloze sensoren voor het verzamelen van data en een softwareplatform voor datavisualisatie. Bekijk de animatie om te zien hoe deze oplossing kan bijdragen aan meer efficiëntie, beter inzicht in de status/conditie van het distributienetwerk en minder waterverlies.

Brochure

AVK Smart Water digitale monitoring

Lees meer over hoe digitale oplossingen kunnen helpen bij het aanpakken van een aantal milieu- en verstedelijkingsuitdagingen waarmee waterbedrijven dagelijks worden geconfronteerd.