Nieuw duurzaam zwembad in Veldhoven

Wouter Witzel vlinderkleppen zijn toegepast in de technische installatie, ze zijn uitstekend bestand tegen zwembadwater.

Na 45 jaar was het in Veldhoven tijd voor een nieuw zwembad met een nieuwe naam, City Sport Veldhoven. Het nieuwe bad heeft 3 baden met elk zijn eigen functie. Er is een 25 meter sportbad, een multifunctioneel bad voor zowel zwemlessen als recreatief zwemmen en er is een speciaal therapiebad. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen, zoals warmtepompen met als bron buitenlucht en zonnepanelen op het dak, evenals bijvoorbeeld energiezuinige pompen.

De baden zijn uitgerust met beweegbare bodems met een ingebouwd waterinlaatsysteem voor een goede watercirculatie. Als de bodem in beweging komt, wordt er automatisch een seintje gegeven, waar de waterinlaten op reageren en waardoor het water wordt ingelaten. In de PVC-leidingen zorgen afsluiters ervoor dat de leiding automatisch dicht gaat wanneer de beweegbare bodem in de nachtstand wordt gezet.

Van Dorp Installatietechniek verzorgde de technische installatie en AVK Nederland heeft haar steentje mogen bijdragen door de afsluiters te leveren. De geleverde AVK Wouter Witzel vlinderkleppen zijn net als de meegeleverde aandrijvingen en accessoires van de hoogste kwaliteit. Door de vast gevulkaniseerde voering zijn de vlinderkleppen zeer goed bestand tegen zwembadwater. De AVK afsluiters dragen hiermee bij aan een betrouwbaar (technisch) zuiveringsproces.

Foto’s: Tichelaarfotografie Illustraties: NOAHH | Network Oriented Architecture