Zandwinning Oosterweilanden

Speciale hoogwaardige AVK Plaatafsluiters voor de zandwinning

Tussen Almelo en Vriezenveen is sinds kort Zandwinning Oosterweilanden in bedrijf gegaan. Vanuit deze locatie wordt zand gewonnen voor diverse toepassingen. Met een ultramoderne en duurzame installatie wordt het gewonnen zand verdeeld over enkele depots op het terrein, om vervolgens geleverd te worden aan diverse klanten in de regio.

Voor het aanvoeren en juist routeren van het gewonnen zand wordt gebruik gemaakt van diverse transportleidingen. Vervolgens wordt het gewonnen product verwerkt in een zogenoemde klasseerinstallatie die de zandkorrels millimeter nauwkeurig op dikte sorteert om daarna opgeslagen te worden in één van de depots.

De leverancier van de installatie past standaard al de AVK Plaatafsluiters toe, die naast water en afvalwater ook met enkele updates zeer geschikt zijn voor de vastere mediums als o.a. zand en struviet.

Omdat er op het terrein ook behoefte is aan bedieningsmogelijkheden van de transportleidingen is men op zoek gegaan naar een lokale leverancier van afsluiters. Zo kwam Zandwinning Oosterweilanden uit bij AVK Nederland. Vanuit onze eigen fabriek hebben we vervolgens speciale plaatafsluiters geproduceerd die men kan toepassen voor de aanvoerleidingen van de klasseerinstallatie. Zo hebben we er aan Zandwinning Oosterweilanden een tevreden klant bij! 

Heeft u ook een project waarbij een specifieke toepassing gewenst is? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag met u mee!

 

Informatiepagina

AVK Plaatafsluiters

AVK plaatafsluiters in PN10 met stijgende of niet-stijgende spindel, vervangbare topafdichting. Met handmatige, pneumatische of lineaire bediening of ISO-topflens.

VIDEO

AVK Plaatafsluiter

Animatie over de kenmerken van onze plaatafsluiter serie 702.