Gerecycled gietijzer in de kwaliteitsproducten van AVK

Ongeacht welke AVK gieterij u bezoekt, het resultaat is hetzelfde; een groot percentage gerecycled ijzer maakt deel uit van onze eindproducten.

Voor het gieten van nieuwe afsluiters is het van belang om de perfecte balans te vinden tussen gerecycled en nieuw ijzer. Ons doel is altijd om voor iedere afsluiter dezelfde kwaliteit te bereiken, ongeacht de productielocatie. Met dat doel voor ogen is het wel een uitdaging om precies het juiste schroot te vinden. Het is ook niet altijd mogelijk om zoveel kwaliteitsafval te vinden als gepland, maar de kwaliteit van het eindproduct hangt er wel van af. Bij AVK gebruiken we schroot uit de auto-industrie en soortgelijke industrieën die exact weten waar hun schroot uit bestaat. Ongeacht waar het schroot vandaan komt, wordt een lijst met additieven zoals koolstof, silicium, mangaan en magnesium toegevoegd om de juiste sterkte te bereiken.

Het komt allemaal neer op vraag en aanbod. Als we grote hoeveelheden kwaliteitsafval kunnen verzamelen, hebben we geen grote hoeveelheid nieuw ijzer nodig en omgekeerd. Er zal altijd nieuw ijzer aan het gerecyclede ijzer worden toegevoegd om de gewenste eigenschappen van het uiteindelijke afsluiter materiaal te bereiken. Onze eigen fabriek in China schat dat ze ongeveer 90% gerecycled ijzer en 10% nieuw ijzer toepassen. Deze schatting varieert natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid schroot die ze gedurende een bepaalde periode bij plaatselijke schroothandelaren kunnen verkrijgen. Dit is tevens de reden dat sommige gieterijen, die ook aan AVK leveren, 30-40% nieuw ijzer nodig hebben wanneer ze geen schroot kunnen vinden van een kwaliteit die goed genoeg is voor de AVK producten.

Afgedankte gietstukken in onze fabrieken worden uiteraard hergebruikt, en afgedankte producten uit onze fabrieken worden lokaal verkocht via schrootdealers. Op deze manier proberen we ons afval te minimaliseren. De AVK afsluiter is zelf ook een recyclebaar product; als een AVK afsluiter wordt opgegraven, kan het product uit elkaar worden gehaald en de materialen kunnen afzonderlijk worden hergebruikt.

Programmaoverzicht

Programma overzicht

Brochure met daarin een korte introductie van AVK Nederland en een product overzicht voor drinkwater, afvalwater, gasdistributie en brandbestrijding.