Maatschappeljik Verantwoord Inkopen MVI

AVK Nederland en Alliander hebben samen een MVI verklaring getekend. De MVI verklaring is een gevolg van een Europese aanbesteding voor Afsluiters en RVS aanboorzadels, waarbij aandacht is besteed aan duurzaamheid op het gebied van circulariteit,

CO2 reductie en inclusie. Met deze verklaring willen beide bedrijven de gezamenlijke ambities en kansen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid inzichtelijk maken en top of mind houden.

Alliander is een belangrijke afnemer van afsluiters, straatpotten en RVS aanboorzadels van AVK. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om in 2020, 40% van haar assets circulair in te kopen. Dit houdt in; minimaal materiaalverbruik, gebruik van gerecyclede materialen, goede recyclebaarheid na verbruik en transparantie in de keten. Ook AVK heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. 

AVK Nederland en Alliander ontwikkelden eerder al samen het grondstoffenpaspoort, voor kunststof straatpotten, waarmee het materiaalgebruik inzichtelijk wordt gemaakt. AVK zal dit grondstoffenpaspoort de komende tijd verder gaan uitrollen over andere producten.